Charlotte og Pia 4 (2).jpg

KULTURKØBENHAVN

LAD DIG FØRE OG FORFØRE
I KONGENS KØBENHAVN

AF
AUTORISEREDE GUIDER CHARLOTTE OG PIA

Velkommen til Kulturkøbenhavn - Charlotte og Pia guider både hver for sig og sammen. Vi går samme for at give dig en varieret og dynamisk oplevelse så du ikke bliver den sidste i "slangen". Vi byder ind med vores værtsskab og personligheder og hygger os, mens vi går og bliver klogere. Vi er autoriserede turistførere og sprang ud fra RUC i 2020. 

Alle Kulturkøbenhavns standardture udbydes også for private grupper. Er I minimum otte personer, som ønsker en skræddersyet tur med eget emne, tilrettelægger vi den for jer. Vi afspejler jeres emne i byen, arkitekturen og kunsten.

Følg Kulturkoebenhavn på Facebook og meld dig ind i vores gruppe. 

  • Facebook

GIV EN GOD OPLEVELSE TIL EN DU HOLDER AF  - GIV ET GAVEKORT TIL KULTURKØBENHAVN
Vælg mellem vores standardture eller kontakt os hvis du har et specielt tema eller en del af byen, du er særligt interesseret i. Vi designer din tur med glæde.
Skriv til charlotteogpia@kulturkoebenhavn.dk

 

JERNBANEBYEN 

Jernbanebyen_TeamCOBE-640x320.jpg

Oplev Jernbanebyen - den sidste store brik i byudviklingen i det sydlige København. Omgivet af Vesterbro – Kgs. Enghave og Teglholmen ligger DSB' Centralværkstedet – som i mere end 100 år har været knudepunkt for vedligeholdelse og udvikling af lokomotiver og togvogne. I dag er området et minde om den danske industrikultur i 1900-tallet. Centralværkstedet flytter snart til Næstved og området skal danne ramme om en ny by.

 

Team Cobe vandt i april 2021 arkitektkonkurrencen om udviklingen af Jernebanebyen i form af et parallelopdrag. Sammen med Grundejerne, Købehavns Kommune og andre interessenter, herunder lokaludvalgene arbejdes der mod en lokalplan for området.

 

Gå med Kulturkøbenhavn gennem Jernebanebyden - hør om de karakteristiske bygninger, deres funktion og hvordan de er tænkt ind i fremtidens by. Vi går gennem den bæredygtige ungdomsby

og afslutter på Banegaarden - DSBs gamle trælader som Årstiderne er ved at omdanne til byens kulturelle omdrejningspunkt med madboder, gårdbutik og spisehuse.

 

Kulturkøbenhavn går for Kulturensvenner tirsdag d. 12. april kl. 16.00. 
 

Pris 140,00 kr. Tilmelding til Kulturensvenner

Mødested: For enden af Tunnellen under skinnerne ved Enghavevej - lige over for nr. 92 Baunegårds Hallen.

CARLSBERG BYEN  

img-76494-w804-h700-tD.jpg

Carlsberg Byen - en del af byudviklingen i København. I 2006 besluttede Carlsberg at flytte "næsten" al produktion af øl og sodavand ud af hovedstaden til Fredericia - dermed var muligheden for en ny bydel på Vesterbo givet - en bydel med sjæl og kulturarv.

Tegnestuen Entasis vandt arkitektkonkurrencen om helhedsplanen med spændende visioner som bæredygtighed, vedvarende energi og klima som omdrejningspunkterne. I 2009 vandt planen prisen som verdens bedste. Førstespade stik til den nye by som også var første spadestik til Bohrs Tårnet blev taget 1. august 2013. Siden er flere af de ni tårne omkranset af flotte boligkarreer skudt op og nye spændende byrum er blevet skabt. 

Kulturkøbenhavn går gennem byen - fortæller om inspirationen fra en middelalderby i Toscana - om tårnene der skyder op mellem de ikoniske bygninger og om øllet, bryggerne og de banebrydende opfindelser fra Carlsberg Laboratoriet.

Kontakt Kulturkøbenhavn, hvis du er interesseret i en rundvisning enten send en mail på charlotteogpia@kulturkoebenhavn.dk eller ring på mobil 5055 3093.

FRA HAVN TIL KØBENHAVN

787px-Paul_Fischer_-_En_ung_kvinde_køber
Det lille fiskerleje Havn, var allerede i vikingetiden en betydelig handelsby. Den lå ud til det trafikerede Øresund og borgerne havde spisekammeret lige udenfor dørene. Sundet var fyldt af sild - middelalderens guld og det var dem der skabte velstand til byen. I 1400-tallet  gjorde Erik af Pommern København til sin faste residens i kampen om herredømmet over Østersøen. Christian d. IVs kroning i 1599 er som startskuddet til en stor og spændende byudvikling - han udvider med nye bydele som Christianshavn og opfører adskillige væsentlige bygninger som heldigvis stadig kan ses og beundres. I 1700-tallet udvides byen igen med Frederiksstaden og mange flotte palæer. Indbyggertallet stiger med industrialiseringen og fra midten af 1800-tallet nedlægges byens volde og brokvarterne blomstre op. Urbaniseringen er en realitet og befolkningen flytter fra land til by. De store industri virksomheder flytter væk fra hovedstaden og byen er i forandring. I 2000 åbner Øresundsbroen og København udvikler sig til by man har lyst til at bo i - de unge bliver i byen. 
 
Kulturkøbenhavn går gennem det ældste København og fortæller om byens historie og udvikling. 

Vi guider dig til en oplevelse, du vil huske.
 

Skriv til charlotteogpia@kulturkoebenhavn.dk, hvis du  har lyst til en hyggelig byvandring. 

VIRKSOMHEDSKONCEPTER - VI DESIGNER DIN TUR
MED UDGANGSPUNKT I VIRKSOMHEDENS VÆRDIER

Børssalen_0.jpg
Innovation? Rettidig omhu? Nysgerrighed? Hæderlighed? Kvalitet? Moral?
Hvor finder vi DIN virksomheds værdier spejlet i bybilledet, arkitekturen og kunsten i byen? Hvem er byens absolut største bygherre gennem tiden? Han var modig og kreativ og selv om han måtte pantsætte kronen, står hans enorme entreprenørskab tilbage. Uden Christian den 4. intet Rundetårn og ingen Børsen.

Kontakt os for at få jeres værdier og ledestjerner spejlet i en guidet tur i København. 

HVEM ER VI

Pia%252525205A_edited_edited_edited_edit
Pia Mia Gruwier Larsen
 - er uddannet som autoriseret turistfører fra RUC med guide-sprogene dansk og tysk i 2020 og har samarbejdet med turistfører Charlotte Poulsen i uddannelsesforløbet.
Som professionel sanger har hun naturlig baggrund i forhold til kulturformidling og performance.
Pias brede CV omfatter ansættelser ved de store københavnske kulturinstitutioner, herunder et mangeårigt engagement på Københavns Universitet som sanglærer, sanger i Det Kgl. Operakor, stemmecoach ved det nu forsvundne Radio24syv, samt  som radiovært og programmedarbejder på DRs P2.
Charlotte%25204%2520(2)_edited_edited.jp
Charlotte Poulsen
 - er uddannet som autoriseret turistfører fra RUC med guide-sproget dansk i 2020 og har samarbejdet med turistfører Pia Mia Gruwier Larsen i uddannelsesforløbet.
Hun er københavner - en del af byen - interesserer sig for dens udvikling, arkitektur og historie.
Charlotte  har som administrativ været med på byggeriet af DR Koncerthuset, Energianlægget med skibakken på toppen - Amager Bakke samt unikke boliger i Carlsberg Byen.   

Hendes uddannelse inden for kommunikation og formidling danner naturlig 
afsæt for arbejdet som turistfører.